Pedagogisch doel BSO De Bengel

Het is onze doelstelling om op een kleine schaal, betrokken en kwalitatief hoogwaardige kinderopvang te bieden, waar ouders en kinderen zich welkom en gezien voelen. Waar het goed toeven is en kinderen een deel van hun ontwikkeling meekrijgen. Naast de thuissituatie willen wij een belangrijke tweede partij zijn waar kinderen op een speelse wijze kennis maken met andere kinderen, betrokken en sensitieve volwassenen, en verblijven in een op spelen en groeien ingerichte omgeving. Het pedagogisch beleidsplan geeft inzicht in de uitgangspunten met betrekking tot de ontwikkeling en opvoeding van kinderen en de functie die BSO De Bengel daarin heeft.

Onze pedagogische visie

is erop gericht dat we kinderen zien als competente wezens die door ons volop worden uitgedaagd om eigen ontdekkingen te doen en zelf oplossingen te zoeken, zodat kinderen leren omgaan met aanvaardbare risico’s. De pedagogisch medewerkers ondersteunen dit proces, zijn zich bewust van deze visie, en kennen het verschil tussen aanvaardbare risico’s en onveilige situaties. Ze leren kinderen, ieder kind op zijn/haar niveau, aandacht te hebben voor veilig spelgedrag. Er worden afspraken gemaakt en er zijn regels waar kinderen leren op welke manier ze met elkaar moeten omgaan. De pedagogisch medewerkers wijzen de kinderen erop welk spelgedrag risicovol kan zijn. De pedagogisch medewerkers spelen in op het spel van het kind of de groep door middel van een open en actieve luisterhouding en reageren gepast op de signalen die het kind geeft. Tijdens het vrije spel van de kinderen wordt er grote aandacht en alertheid van de pedagogisch medewerkers gevraagd.

Er is veel speelplezier bij BSO De Bengel

Mijn zoon komt graag naar De Bengel, hij heeft er veel vriendjes en vriendinnetjes. In de vakantie zijn er leuke activiteiten. Als mijn zoon op De Bengel is heb ik moeite hem weer mee naar huis te krijgen.

Denise mama Isaiah

Een echte aanrader!

Mijn zoon zit ruim twee jaar op De Bengel, wat ik als zeer prettig ervaar. De medewerkers zijn betrokken en inlevend. Ook de uitjes in de vakantie zijn super! Mijn zoon gaat met veel plezier naar De Bengel en komt altijd erg enthousiast thuis. Een echte aanrader!  

Mama Younes

Brooddag vind ik het leukst!

Ik vind De Bengel echt leuk, vooral buitenspelen, voetballen en fietsen. Het allerleukst vind ik brooddag (vrijdag) want dan bakken we altijd eieren.

Isaiah (7 jongste groep)

Prettige groepsleiding met veel aandacht

Zeer prettige kleinschalige opvang waar mijn dochter zich thuis voelt.

Mama Sofie

Wij maken al bijna 10 jaar gebruik van hun diensten!

De Bengel biedt prima opvang. Wij maken al bijna 10 jaar naar volle tevredenheid gebruik van hun diensten. Momenteel alleen nog voor onze jongste zoon en eerder ook voor zijn broers. Roy en zijn team zorgen voor een opvang waarbij veel kan en mag en er tegelijkertijd ook duidelijke kaders zijn.

Mama Jesse, Siem en Tom