Visie op kinderopvang van BSO De Bengel

Kinderen die op de basisschool zitten, brengen daar heel wat tijd door. Ze leren de hele dag en dan is het een prettig idee dat kinderen na schooltijd opgevangen kunnen worden in een huiselijke omgeving.

Centraal in onze visie staat dat buitenschoolse opvang leuk en gezellig is voor kinderen. Wij vangen kinderen daarom op in een warme huiselijke sfeer, een vertrouwde en veilige omgeving, waar kinderen hun vrije tijd op een plezierige, ontspannen of sportieve manier kunnen doorbrengen.

Opvoeden is ons vak. We zijn gespecialiseerd in de opvang en ontwikkeling van kinderen van vier tot dertien jaar. We streven naar een hoog kwaliteitsniveau; we stimuleren de sociaal, emotionele, motorische en taalontwikkeling van het kind in deze belangrijke levensfase.
Elk kind is nieuwsgierig en gaat op onderzoek uit; het doet nieuwe ervaringen en ontdekkingen op om zich zo verder te ontwikkelen. Elk kind is uniek en heeft zijn eigen talenten; we dagen de kinderen daarom uit een stapje verder te gaan. We vinden het belangrijk dat elk kind uitgroeit tot een volwassene die zelfvertrouwen heeft, zelfstandig en zelfredzaam is.

Kinderen leren door spel en ontdekking; we bieden ze de ruimte, zodat zij spelenderwijs kunnen ontwikkelen en ontdekken. We bieden leeftijdsgericht activiteiten en uitdagende materialen aan.
De groepsdynamiek is de specifieke meerwaarde van het kindercentrum; kinderen spelen samen en leren in en van de groep. De groep is een ontmoetingsplaats. Op elke groep werken gekwalificeerde en professionele pedagogisch medewerkers.

Verder willen wij zoveel mogelijk tegemoet komen aan de specifieke wensen van de ouders. Ons motto is dan ook: alles is bespreekbaar!

Prettige groepsleiding met veel aandacht

Zeer prettige kleinschalige opvang waar mijn dochter zich thuis voelt.

Mama Sofie

Brooddag vind ik het leukst!

Ik vind De Bengel echt leuk, vooral buitenspelen, voetballen en fietsen. Het allerleukst vind ik brooddag (vrijdag) want dan bakken… Lees meer “Brooddag vind ik het leukst!”

Isaiah (7 jongste groep)

Wij maken al bijna 10 jaar gebruik van hun diensten!

De Bengel biedt prima opvang. Wij maken al bijna 10 jaar naar volle tevredenheid gebruik van hun diensten. Momenteel alleen… Lees meer “Wij maken al bijna 10 jaar gebruik van hun diensten!”

Mama Jesse, Siem en Tom

De juffen zijn chill!

Ik vind het leuk op De Bengel, tijdens de vakantie doen we vaak hele leuke dingen. En de juffen zijn… Lees meer “De juffen zijn chill!”

Faysal 7 jaar jongste groep

Er is veel speelplezier bij BSO De Bengel

Mijn zoon komt graag naar De Bengel, hij heeft er veel vriendjes en vriendinnetjes. In de vakantie zijn er leuke… Lees meer “Er is veel speelplezier bij BSO De Bengel”

Denise mama Isaiah