Visie op kinderopvang van BSO De Bengel

Kinderen die op de basisschool zitten, brengen daar heel wat tijd door. Ze leren de hele dag en dan is het een prettig idee dat kinderen na schooltijd opgevangen kunnen worden in een huiselijke omgeving.

Centraal in onze visie staat dat buitenschoolse opvang leuk en gezellig is voor kinderen. Wij vangen kinderen daarom op in een warme huiselijke sfeer, een vertrouwde en veilige omgeving, waar kinderen hun vrije tijd op een plezierige, ontspannen of sportieve manier kunnen doorbrengen.

Opvoeden is ons vak. We zijn gespecialiseerd in de opvang en ontwikkeling van kinderen van vier tot dertien jaar. We streven naar een hoog kwaliteitsniveau; we stimuleren de sociaal, emotionele, motorische en taalontwikkeling van het kind in deze belangrijke levensfase.
Elk kind is nieuwsgierig en gaat op onderzoek uit; het doet nieuwe ervaringen en ontdekkingen op om zich zo verder te ontwikkelen. Elk kind is uniek en heeft zijn eigen talenten; we dagen de kinderen daarom uit een stapje verder te gaan. We vinden het belangrijk dat elk kind uitgroeit tot een volwassene die zelfvertrouwen heeft, zelfstandig en zelfredzaam is.

Kinderen leren door spel en ontdekking; we bieden ze de ruimte, zodat zij spelenderwijs kunnen ontwikkelen en ontdekken. We bieden leeftijdsgericht activiteiten en uitdagende materialen aan.
De groepsdynamiek is de specifieke meerwaarde van het kindercentrum; kinderen spelen samen en leren in en van de groep. De groep is een ontmoetingsplaats. Op elke groep werken gekwalificeerde en professionele pedagogisch medewerkers.

Verder willen wij zoveel mogelijk tegemoet komen aan de specifieke wensen van de ouders. Ons motto is dan ook: alles is bespreekbaar!

Wij maken al bijna 10 jaar gebruik van hun diensten!

De Bengel biedt prima opvang. Wij maken al bijna 10 jaar naar volle tevredenheid gebruik van hun diensten. Momenteel alleen nog voor onze jongste zoon en eerder ook voor zijn broers. Roy en zijn team zorgen voor een opvang waarbij veel kan en mag en er tegelijkertijd ook duidelijke kaders zijn.

Mama Jesse, Siem en Tom

Brooddag vind ik het leukst!

Ik vind De Bengel echt leuk, vooral buitenspelen, voetballen en fietsen. Het allerleukst vind ik brooddag (vrijdag) want dan bakken we altijd eieren.

Isaiah (7 jongste groep)

De juffen zijn chill!

Ik vind het leuk op De Bengel, tijdens de vakantie doen we vaak hele leuke dingen. En de juffen zijn ook wel chill.

Faysal 7 jaar jongste groep

Een echte aanrader!

Mijn zoon zit ruim twee jaar op De Bengel, wat ik als zeer prettig ervaar. De medewerkers zijn betrokken en inlevend. Ook de uitjes in de vakantie zijn super! Mijn zoon gaat met veel plezier naar De Bengel en komt altijd erg enthousiast thuis. Een echte aanrader!  

Mama Younes

Prettige groepsleiding met veel aandacht

Zeer prettige kleinschalige opvang waar mijn dochter zich thuis voelt.

Mama Sofie