Veiligheid- en gezondheidsbeleid

Als basis voor veiligheid en gezondheid in onze buitenschoolse opvang richten we ons op het veiligheidsbeleid zoals de GGD dit beschrijft voor de kinderopvang conform de nieuwe beleidsregels die sinds begin 2018 van kracht zijn. Wij hebben hiervoor een veiligheids- en gezondheidsbeleid opgesteld welke onderaan de tekst is in te zien door op de link te klikken

Dit betekent jaarlijks een inventarisatie op het gebied van veiligheid en gezondheid op iedere vestiging, om gezond gedrag te sturen en te stimuleren. Daarnaast hebben wij  op basis hiervan worden protocollen ten behoeve van gezond en hygiënisch gedrag opgesteld. Belangrijke protocollen zijn het ziekte protocol en het hygiëne protocol. Veel van de dagelijkse afspraken zijn vast gelegd in de werkinstructies.

Ook gezonde voeding maakt onderdeel uit van het gezondheidsbeleid, kinderen worden vertrouwd gemaakt met een regelmatig en gevarieerd eetpatroon, afgestemd op hun behoefte en leeftijd. Maar er wordt vooral aandacht besteed aan het sociale karakter van de maaltijd, kinderen krijgen tijd en aandacht tijdens het eten.

V&G Beleid BSO De Bengel

Er is veel speelplezier bij BSO De Bengel

Mijn zoon komt graag naar De Bengel, hij heeft er veel vriendjes en vriendinnetjes. In de vakantie zijn er leuke… Lees meer “Er is veel speelplezier bij BSO De Bengel”

Denise mama Isaiah

Brooddag vind ik het leukst!

Ik vind De Bengel echt leuk, vooral buitenspelen, voetballen en fietsen. Het allerleukst vind ik brooddag (vrijdag) want dan bakken… Lees meer “Brooddag vind ik het leukst!”

Isaiah (7 jongste groep)

De juffen zijn chill!

Ik vind het leuk op De Bengel, tijdens de vakantie doen we vaak hele leuke dingen. En de juffen zijn… Lees meer “De juffen zijn chill!”

Faysal 7 jaar jongste groep

Prettige groepsleiding met veel aandacht

Zeer prettige kleinschalige opvang waar mijn dochter zich thuis voelt.

Mama Sofie

Een echte aanrader!

Mijn zoon zit ruim twee jaar op De Bengel, wat ik als zeer prettig ervaar. De medewerkers zijn betrokken en… Lees meer “Een echte aanrader!”

Mama Younes