Pedagogisch Beleid

Het pedagogisch beleidsplan geeft inzicht in de uit­gangspun­ten met betrekking tot de ontwikkeling en opvoeding van kinderen en de functie die BSO De Bengel daarin heeft. Het geeft inzicht in:

  1. Doelstelling en functie van BSO De Bengel
  2. Ontwikkeling van kinderen
  3. Opvoeding
  4. Samenwerking met de ouders
  5. Groepsopvang en wenbeleid

De algemene doelstelling van BSO De Bengel staat als volgt omschreven: het aan­bieden van een opvangmogelijkheid voor kinderen van 4 t/m 13 jaar aan bedrijven, instellingen en particulieren in de daartoe geschikte ruimten (in groepsverband). Opvang is mogelijk gedurende een gedeelte van een etmaal, waarbij aan de toegelaten kinderen algehele ontplooiingskansen worden geboden, onder leiding van de door De Bengel aange­stel­de/geselecteerde personen.

Daarnaast wil De Bengel “verantwoorde buitenschoolse opvang” bieden, zoals dit in de Wet Kinderopvang geformuleerd is: “Verantwoorde kinderopvang is kinderopvang die bijdraagt aan een goede en gezonde ontwikkeling van het kind in een veilige omgeving”. Voor de pedagogische onderbouwing van het begrip “verantwoorde kinderopvang” in de Wet Kinderopvang is gekozen voor de vier opvoedingsdoelen van professor J.M.A. Riksen-Walraven (zie 3.3 Opvoedingsdoelen van de kinderopvang).

Voor het volledige pedagogische beleidsplan kunt u op onderstaande link klikken.

Pedagogisch beleidsplan BSO De Bengel

Wij maken al bijna 10 jaar gebruik van hun diensten!

De Bengel biedt prima opvang. Wij maken al bijna 10 jaar naar volle tevredenheid gebruik van hun diensten. Momenteel alleen nog voor onze jongste zoon en eerder ook voor zijn broers. Roy en zijn team zorgen voor een opvang waarbij veel kan en mag en er tegelijkertijd ook duidelijke kaders zijn.

Mama Jesse, Siem en Tom

De juffen zijn chill!

Ik vind het leuk op De Bengel, tijdens de vakantie doen we vaak hele leuke dingen. En de juffen zijn ook wel chill.

Faysal 7 jaar jongste groep

Er is veel speelplezier bij BSO De Bengel

Mijn zoon komt graag naar De Bengel, hij heeft er veel vriendjes en vriendinnetjes. In de vakantie zijn er leuke activiteiten. Als mijn zoon op De Bengel is heb ik moeite hem weer mee naar huis te krijgen.

Denise mama Isaiah

Een echte aanrader!

Mijn zoon zit ruim twee jaar op De Bengel, wat ik als zeer prettig ervaar. De medewerkers zijn betrokken en inlevend. Ook de uitjes in de vakantie zijn super! Mijn zoon gaat met veel plezier naar De Bengel en komt altijd erg enthousiast thuis. Een echte aanrader!  

Mama Younes

Prettige groepsleiding met veel aandacht

Zeer prettige kleinschalige opvang waar mijn dochter zich thuis voelt.

Mama Sofie