Pedagogisch Beleid

Het pedagogisch beleidsplan geeft inzicht in de uit­gangspun­ten met betrekking tot de ontwikkeling en opvoeding van kinderen en de functie die BSO De Bengel daarin heeft. Het geeft inzicht in:

  1. Doelstelling en functie van BSO De Bengel
  2. Ontwikkeling van kinderen
  3. Opvoeding
  4. Samenwerking met de ouders
  5. Groepsopvang en wenbeleid

De algemene doelstelling van BSO De Bengel staat als volgt omschreven: het aan­bieden van een opvangmogelijkheid voor kinderen van 4 t/m 13 jaar aan bedrijven, instellingen en particulieren in de daartoe geschikte ruimten (in groepsverband). Opvang is mogelijk gedurende een gedeelte van een etmaal, waarbij aan de toegelaten kinderen algehele ontplooiingskansen worden geboden, onder leiding van de door De Bengel aange­stel­de/geselecteerde personen.

Daarnaast wil De Bengel “verantwoorde buitenschoolse opvang” bieden, zoals dit in de Wet Kinderopvang geformuleerd is: “Verantwoorde kinderopvang is kinderopvang die bijdraagt aan een goede en gezonde ontwikkeling van het kind in een veilige omgeving”. Voor de pedagogische onderbouwing van het begrip “verantwoorde kinderopvang” in de Wet Kinderopvang is gekozen voor de vier opvoedingsdoelen van professor J.M.A. Riksen-Walraven (zie 3.3 Opvoedingsdoelen van de kinderopvang).

Voor het volledige pedagogische beleidsplan kunt u op onderstaande link klikken.

Pedagogisch beleidsplan BSO De Bengel

Een echte aanrader!

Mijn zoon zit ruim twee jaar op De Bengel, wat ik als zeer prettig ervaar. De medewerkers zijn betrokken en… Lees meer “Een echte aanrader!”

Mama Younes

Prettige groepsleiding met veel aandacht

Zeer prettige kleinschalige opvang waar mijn dochter zich thuis voelt.

Mama Sofie

Er is veel speelplezier bij BSO De Bengel

Mijn zoon komt graag naar De Bengel, hij heeft er veel vriendjes en vriendinnetjes. In de vakantie zijn er leuke… Lees meer “Er is veel speelplezier bij BSO De Bengel”

Denise mama Isaiah

Wij maken al bijna 10 jaar gebruik van hun diensten!

De Bengel biedt prima opvang. Wij maken al bijna 10 jaar naar volle tevredenheid gebruik van hun diensten. Momenteel alleen… Lees meer “Wij maken al bijna 10 jaar gebruik van hun diensten!”

Mama Jesse, Siem en Tom

De juffen zijn chill!

Ik vind het leuk op De Bengel, tijdens de vakantie doen we vaak hele leuke dingen. En de juffen zijn… Lees meer “De juffen zijn chill!”

Faysal 7 jaar jongste groep

Slide We hebben nog enkele plaatsen beschikbaar RONDLEIDING AANVRAGEN DIRECT INSCHRIJVEN

Slide We hebben nog enkele RONDLEIDING AANVRAGEN DIRECT INSCHRIJVEN plaatsen beschikbaar
[dc_social_wall id="7926"]