Pedagogisch doel BSO De Bengel

Het is onze doelstelling om op een kleine schaal, betrokken en kwalitatief hoogwaardige kinderopvang te bieden, waar ouders en kinderen zich welkom en gezien voelen. Waar het goed toeven is en kinderen een deel van hun ontwikkeling meekrijgen. Naast de thuissituatie willen wij een belangrijke tweede partij zijn waar kinderen op een speelse wijze kennis maken met andere kinderen, betrokken en sensitieve volwassenen, en verblijven in een op spelen en groeien ingerichte omgeving. Het pedagogisch beleidsplan geeft inzicht in de uitgangspunten met betrekking tot de ontwikkeling en opvoeding van kinderen en de functie die BSO De Bengel daarin heeft.

Onze pedagogische visie

is erop gericht dat we kinderen zien als competente wezens die door ons volop worden uitgedaagd om eigen ontdekkingen te doen en zelf oplossingen te zoeken, zodat kinderen leren omgaan met aanvaardbare risico’s. De pedagogisch medewerkers ondersteunen dit proces, zijn zich bewust van deze visie, en kennen het verschil tussen aanvaardbare risico’s en onveilige situaties. Ze leren kinderen, ieder kind op zijn/haar niveau, aandacht te hebben voor veilig spelgedrag. Er worden afspraken gemaakt en er zijn regels waar kinderen leren op welke manier ze met elkaar moeten omgaan. De pedagogisch medewerkers wijzen de kinderen erop welk spelgedrag risicovol kan zijn. De pedagogisch medewerkers spelen in op het spel van het kind of de groep door middel van een open en actieve luisterhouding en reageren gepast op de signalen die het kind geeft. Tijdens het vrije spel van de kinderen wordt er grote aandacht en alertheid van de pedagogisch medewerkers gevraagd.

Er is veel speelplezier bij BSO De Bengel

Mijn zoon komt graag naar De Bengel, hij heeft er veel vriendjes en vriendinnetjes. In de vakantie zijn er leuke… Lees meer “Er is veel speelplezier bij BSO De Bengel”

Denise mama Isaiah

De juffen zijn chill!

Ik vind het leuk op De Bengel, tijdens de vakantie doen we vaak hele leuke dingen. En de juffen zijn… Lees meer “De juffen zijn chill!”

Faysal 7 jaar jongste groep

Wij maken al bijna 10 jaar gebruik van hun diensten!

De Bengel biedt prima opvang. Wij maken al bijna 10 jaar naar volle tevredenheid gebruik van hun diensten. Momenteel alleen… Lees meer “Wij maken al bijna 10 jaar gebruik van hun diensten!”

Mama Jesse, Siem en Tom

Brooddag vind ik het leukst!

Ik vind De Bengel echt leuk, vooral buitenspelen, voetballen en fietsen. Het allerleukst vind ik brooddag (vrijdag) want dan bakken… Lees meer “Brooddag vind ik het leukst!”

Isaiah (7 jongste groep)

Een echte aanrader!

Mijn zoon zit ruim twee jaar op De Bengel, wat ik als zeer prettig ervaar. De medewerkers zijn betrokken en… Lees meer “Een echte aanrader!”

Mama Younes

Slide We hebben nog enkele plaatsen beschikbaar RONDLEIDING AANVRAGEN DIRECT INSCHRIJVEN

Slide We hebben nog enkele RONDLEIDING AANVRAGEN DIRECT INSCHRIJVEN plaatsen beschikbaar
[dc_social_wall id="7926"]